De meest duurzame vloeren voor jouw woning

De aankoop of renovatie van je woning is een proces waarin veel verschillende beslissingen moeten worden gemaakt. De keuze van een vloer is één van de belangrijkste beslissingen, waarbij je veel keus hebt op het gebied van materialen en uitstraling. In dit artikel helpen we je op weg.

De toepassing

De belangrijkste factor bij het kiezen van een nieuwe vloer is de toepassing van de ruimte waar de vloer komt te liggen. In een “natte ruimte” zoals de toilet of badkamer is het niet verstandig om een tapijt neer te leggen omdat dit moeilijk droogt. Zo is het bijvoorbeeld ook geen goed idee om een wit hoogpolig tapijt neer te leggen in de keuken. Etensresten zijn dan moeilijk te reinigen en in een mum van tijd is de vloer dan bezaaid met vieze vlekken. Dit soort zachte vloeren zijn dan wel weer geschikt voor slaapkamers, waar de geluiddempende kwaliteiten van tapijt beter tot zijn recht komen. De toepassing is dus belangrijk bij de keuze van een vloer. Let goed op factoren als duurzaamheid (hoe stevig is de vloer) en onderhoud (is de vloer goed schoon te maken). Ook gebruiksvriendelijkheid speelt een grote rol. Zo is het wenselijk om een geluiddempende vloer neer te leggen in een slaapkamer. Tot slot is de uitstraling van de vloer een belangrijke factor om mee te nemen in de beslissing. Het moet er natuurlijk wel leuk uitzien en passen binnen de aankleding van je woning.

Kijk naar de innovaties

Als je duidelijk voor ogen hebt wat de toepassing is van de ruimte waar de vloer komt te liggen en hoe de vloer er uit moet komen te zien is het tijd om te gaan shoppen naar een nieuwe vloer. Staar je vooral niet dood op een bepaald soort uitstraling. Mensen houden vaak van de uitstraling van een houten vloer. Dit geeft een ruimte een warme en authentieke uitstraling. Houten vloeren zijn vaak echter vrij lastig te vervangen en moeten regelmatig onderhouden worden. Deze uitstraling kan je ook halen met andere materialen die een stuk makkelijker kunnen zijn in onderhoud, zoals bijvoorbeeld een pvc vloer. Je kan de vloer online bestellen maar het is vaak verstandig om ook lokaal op zoek te gaan naar een winkel. Er is daarin vaak genoeg keus, zeker in de grote steden. Als je bijvoorbeeld zoekt naar houten vloeren den haag dan kan je kijken in de diverse winkelcentra of bij lokale leveranciers.