Kattenluik met microchip: hoe zit dat?

Veel Nederlanders hebben een kat als huisdier en tegenwoordig zie je steeds meer verschillende soorten voorbij komen. Het is namelijk niet meer alleen de huiskat, maar ook veel andere soorten. Veel mensen houden hun kat tegenwoordig binnen en dit komt vooral doordat ze veel voor een kat moeten betalen. Toch zijn er ook veel mensen die een straatkat hebben, deze kunnen ze vaak niet binnen houden. Sommige katten moeten naar buiten kunnen en dan is het heel erg handig om een kattenluik te hebben. Zonder een kattenluik kan het heel vervelend worden en moet je iedere keer de deur openen voor jouw kat. Dit kan zelfs midden in de nacht gebeuren en met een kattenluik merk je hier helemaal niets van. Hoe zorg je er nu voor dat er geen andere katten door het kattenluik komen? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Kattenluik met microchip

Wil jij niet dat er vreemde katten door het kattenluikje naar binnen komen? Dan is het misschien verstandig om een kattenluik met microchip te kopen. Een kattenluik met microchip laat alleen de kat binnen die dezelfde microchip heeft. Iedere microchip is uniek en dit betekent dat alleen jouw kat naar binnen kan komen. Als je een kattenluik haalt, is het altijd verstandig om hem met een microchip te kopen. Deze kan zo afgesteld worden dat alleen jouw kat binnen kan komen en dat is natuurlijk ideaal. Je kunt dit gebruiken voor de achterdeur, maar natuurlijk ook voor de voordeur. Let wel op, want kattenluiken verschillen in het formaat en je wilt geen te kleine kopen. Een te grote is soms ook vervelend en soms kunnen katten tegelijkertijd er doorheen komen.

Op het internet bestellen

Als je een kattenluik met microchip wilt kopen, kun je dit eenvoudig doen via het internet. Je hebt namelijk een hoop verschillende aanbieders op het internet die dierenspullen verkopen. Zoek een aanbieder uit die specifiek kattenspullen verkoopt en kijk ook goed op de website van de aanbieder. Controleer het aanbod, reviews, kwaliteit en de prijzen van verschillende producten. Vooral als je een kattenluik met microchip wilt hebben is het heel belangrijk om de informatie door te nemen van het product. Je kunt namelijk op deze manier precies zien wat de afmetingen zijn van het product en welke microchip er in het kattenluik zit, ideaal toch?