Is het tijd voor een nieuwe hybride fiets?

Tegenwoordig bestaan er veel verschillende soorten fietsen. Natuurlijk zijn er de fietsen die elektrische ondersteuning bieden en fietsen die dit niet hebben. Er zijn fietsen met vele versnellingen of fietsen die wat simpeler werken. Al jarenlang zijn er veel verschillende soorten modellen te vinden op de markt. De stadsfiets, de sportfiets, de damesfiets, moederfiets, noem het maar op. Wordt het nu tijd voor een hybride fiets?

Hybride fiets

Een hybride fiets is een type fiets. Het kruist tussen de stadsfiets en de wat sportievere modellen. De fiets is uitgerust met versnellingen en is bestand tegen het afleggen van lange afstanden.

Hybride fietsen kennen vele voordelen. Eén hiervan is dat hybride fietsen een heel licht frame hebben. Deze is gemaakt van aluminium en daarom makkelijk op te tillen om bijvoorbeeld op een fietsendrager te plaatsen. Daarnaast beschikken hybride fietsen een groter schakelbereik tegenover stadsfietsen. Dit komt door de derailleurversnelling die bij altijd op de fiets te vinden is. Een derailleurversnelling zorgt voor een lichte, soepele aandrijving en het geeft een sportief schakelgevoel. Het frame ziet er ook anders uit. Op stadsfietsen zitten mensen vaak relatief rechtop, op sportieve fietsen juist helemaal naar voren gebogen. Een hybride fiets vindt hier een mooie mix in. Iemand zal er meer sportief en dus meer naar voren gebogen opzitten, maar het zit wel comfortabeler dan, bijvoorbeeld, racefietsen.

Een ander voordeel is de verschillende types fietsen. Over het algemeen zijn deze in vier groepen te verdelen. Er zijn cross hybride fietsen, fitness fietsen, trekking hybride fietsen en lifestyle fietsen. Tussen deze types zitten net een aantal verschillende kenmerken en eigenschappen en de fietsen kunnen dus ingezet worden voor verschillende doeleinden. Welke past het beste bij jou?

Sensa fietsen

Sensa is een Nederlands merk wat bekend staat om het verkopen van sportieve fietsen. Zij staan bekend om de kwalitatief hoge afwerking van hun fietsen, maar ook om hun zeer goede kwaliteit- prijs verhouding. Iemand zal niet snel te veel betalen voor het product. Sensa verkoopt verschillende soorten fietsen, dus er zal voor iedereen wel een passend model te zijn. Kenmerken van de Sensa fietsen zijn het sportieve karakter en het lichtgewicht stuurgedrag. De elektrische fietsen hebben een sterke motor en een goede fietsaccu met groot bereik. Dit samen zorgt ervoor dat de fietsen goed te gebruiken zijn voor recreatief gebruik, lange afstanden en sportgelegenheden.

Omdat er zoveel fietsen, kan het moeilijk worden om de bomen door het bos te zien. Waar moet iemand op letten? Als eerste stap is het natuurlijk belangrijk om te bepalen met welk doel de fiets gebruikt gaat worden. Dan is het goed om te kijken naar de afmontage van de fiets. Deze zullen allemaal van hoge kwaliteit zijn, maar welke past het beste bij de koper?

Een hybride fiets is een goed idee voor iedereen om te hebben, wanneer begin jij eraan?